Haico Dorenbos, uit het Noord-Brabantse Asten, is masterstudent Computer Science op Universiteit Twente in Enschede. Hij leert over computersystemen en algoritmes. De knappe kop bouwde zijn eigen algoritme: het ‘Moldel’.
Volledig scherm
PREMIUM
Haico Dorenbos, uit het Noord-Brabantse Asten, is masterstudent Computer Science op Universiteit Twente in Enschede. Hij leert over computersystemen en algoritmes. De knappe kop bouwde zijn eigen algoritme: het ‘Moldel’. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Algoritme van UT-student Haico had 13 keer goed wie de Mol is, maar nu niet: ‘Shit!’

ASTEN/ENSCHEDE - Dertien seizoenen voorspelde het ‘Moldel’ van UT-student Haico Dorenbos (24) correct wie de saboteur was in tv-programma Wie is de Mol? Maar toen zaterdag Splinter - op basis van Haico’s algoritme de hoofdverdachte - eruit vloog, baalde de student flink. Al weet hij al waar het misging. „Mijn model begreep één opdracht niet goed.”

 1. Veel zal niet hetzelfde zijn na corona, ook in Twente niet
  PREMIUM

  Veel zal niet hetzelfde zijn na corona, ook in Twente niet

  Corona gaat ons leven en dus ook onze economie blijvend veranderen. Om van een Great Reset te spreken lijkt nog wat overdreven, maar veel dingen zullen na het verdwijnen van het virus niet meer hetzelfde zijn; thuiswerken, online kopen en videovergaderen lijken blijvers. Met als gevolg onder meer minder (zaken)reizen, autokilometers, hotelovernachtingen, schoonmaak en winkelbezoek. Dat heeft grote consequenties. Ook in Twente.
 1. Eindelijk, de kappers open: Geert gaat in alle vroegte de deur uit voor een frisse coupe
  Play

  Eindelijk, de kappers open: Geert gaat in alle vroegte de deur uit voor een frisse coupe

 2. Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen
  Play

  Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen