Volledig scherm
© ANP XTRA

Betaald parkeren als remedie tegen overlast van shoppende Duitsers in Enschedese Oosterstraat

ENSCHEDE - In  een groot deel van de Oosterstraat wordt betaald parkeren ingevoerd. Het gaat om het gedeelte tussen de Oldenzaalsestraat en de Ribbeltsweg, op loopafstand van de binnenstad. 

Veel bewoners klagen over met name shoppende Duitsers die hun auto’s hier een hele dag gratis laten staan. Daardoor kunnen bewoners zelf hun  auto’s niet meer kwijt.

Bewoners van de Oosterstraat hebben de uitslag ontvangen van een enqûete van de gemeente. Het doel van de vragenlijst was te onderzoeken of er voldoende draagvlak is om betaald parkeren in te voeren.

Ruim tweederde is voor 

Dat draagvlak is er. Ruim tweederde van de bewoners van de Oosterstraat tussen het kruispunt met de Oldenzaalsestraat en de Ribbeltsweg is daar voorstander van. Het Parkeerbedrijf van de gemeente gaat daarom bij het college van B & W een voorstel indienen om hier betaald parkeren in te voeren.

Het merendeel van  de bewoners in het verder van het centrum gelegen gedeelte van de Oosterstraat tussen de Ribbeltsweg en de Oliemolensingel is tegen betaald parkeren: 83 procent. Daarom wordt dat hier niet ingevoerd. De regel is dat meer dan 50 procent van de respondenten in een straat akkoord is.

Stevig signaal

Op informatiebijeenkomsten over het doortrekken van de fietssnelweg F35 door hun straat gaven bewoners van de Oosterstraat de gemeente vorig jaar een stevig signaal over parkeeroverlast, vooral op dinsdagen, zaterdagen en zondagen. Dat was voor de gemeente aanleiding om een vragenlijst te verspreiden.

Met het doortrekken van de F35 en de herinrichting van de Oosterstraat zou binnenkort worden begonnen.

Quote

Met name shoppende Duitsers laten hun auto’s hele dag gratis staan in de Ooster­straat.