De felicitatie voor opa Jan in Hengelo
Volledig scherm
De felicitatie voor opa Jan in Hengelo © Andre Bode

Bijzondere felicitatie voor opa Jan in Hengelo, Twentefans in actie voor MST

Luchtig coronanieuwsTwente en de Achterhoek staan vrijwel stil door de coronacrisis. Het is doorbijten voor de positieve Tukker. Maar tussen al die ellende is er ook nog genoeg in deze regio om over te lachen of om vrolijk van te worden. Een overzicht van ‘goed’ en opmerkelijk nieuws in deze corona-tijden.

Bijzondere felicitatie

Tom Bakker heeft zijn opa Jan Oude Aarninkhof op een bijzondere manier gefeliciteerd met zijn 87ste verjaardag. Vanwege de corona-maatregelen kan hij zijn opa niet bezoeken en dus besloot de kleinzoon groots uit te pakken bij woonzorgcentrum Backenhagen in Hengelo. Tom zette zijn kleurrijke felicitatie met stoepkrijt op de grond. 

Bel ‘De Kuierdroad’ in Denekamp!

‘Hoalt corona oe van de stroat? Bel gezellig de Kuierdroad!’ Onder dit motto heeft de Denekampse carnavalsvereniging De Köttelpeern een telefoonnummer geopend voor Dinkellanders die in een sociaal isolement zitten. Vijf vragen aan voorzitter Hermen Beunk

Twentefans halen geld op voor FC Twente en het MST

VAK-P, Bagpipe Enschede en Twente Verenigt bundelen de krachten om geld op te halen voor het MST en hun club FC Twente. De supporters hebben een speciaal shirt laten drukken met het opschrift ‘Supporter van de zorg’. “Als jullie ook de Enschedese zorg en FC Twente willen ondersteunen in deze moeilijke tijd, twijfel dan niet en bestel hier je shirt", luidt de oproep. 

De shirts kosten 25 euro en zijn bij de supportersverenigingen te bestellen. De volledige opbrengst gaat naar FC Twente en het Enschedese ziekenhuis. 

Foutje gemeente Dinkelland

Een opmerkelijke tip van de gemeente Dinkelland wordt veel gedeeld op social media. De gemeente geeft tips om het coronavirus tegen te gaan, maar het advies is wel erg drastisch. “Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gooi deze meteen na gebruik weg.” 

De opmerkelijke tip van de gemeente Dinkelland
Volledig scherm
De opmerkelijke tip van de gemeente Dinkelland © Dumpert