De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de PVV Overijssel een boete opgelegd van 7500 euro vanwege het uitlekken van een e-mail met bijzondere persoonlijke gegevens.
Volledig scherm
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de PVV Overijssel een boete opgelegd van 7500 euro vanwege het uitlekken van een e-mail met bijzondere persoonlijke gegevens. © ANP

Boete van 7500 euro voor PVV Overijssel vanwege uitgelekte mail aan Vrienden van de PVV

ENSCHEDE - Een e-mail over een bijeenkomst voor de achterban van de PVV Overijssel krijgt een financieel staartje. Omdat de namen van 101 geadresseerden zichtbaar waren voor iedereen die een uitnodiging kreeg, werden de politieke opvattingen van deze personen gelekt. Reden voor de Autoriteit Persoonsgegevens om de Partij voor de Vrijheid een boete van 7500 euro op te leggen.

  1. Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Twente: ‘Dit komt aan’
    PREMIUM

    Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominen­ten uit Twente: ‘Dit komt aan’

    ENSCHEDE - De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. De harde kritiek van Omtzigt in zijn uitgelekte analyse, wordt verschillend beleefd. „De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: scherpte opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen staan”, zegt Eddy van Hijum.