Fenny Hemmers (links) en Cleemy Cerpentier bij de omstreden poort. Ze hebben een al jaren slepende ruzie met eigenaar Jan Brinkers van de naastgelegen kinderopvang Onder de Perenboom.
Volledig scherm
PREMIUM
Fenny Hemmers (links) en Cleemy Cerpentier bij de omstreden poort. Ze hebben een al jaren slepende ruzie met eigenaar Jan Brinkers van de naastgelegen kinderopvang Onder de Perenboom. © Lars Smook

Buren aan de Steenweg in Enschede maken elkaars leven tot een hel

ENSCHEDE - Een burenruzie verziekt de sfeer in de Steenweg al een paar jaar. Beschuldigingen over en weer van lawaaioverlast, illegale bouwsels en pesterijen, zoals het gooien van vissenkoppen over de schutting. Aangiftes bij politie en rechtszaken volgen elkaar in snel tempo op. Een strijd die volledig is ontspoord en nog lang niet is beslecht. 

Het is moeilijk voor te stellen maar een paar jaar geleden konden de buren Cleemy Cerpentier en Jan Brinkers het nog goed met elkaar vinden. Zij gaf de buurman in de Steenweg boontjes en sla uit haar tuin en kreeg er kersen en eitjes voor terug. Het was nog fijn wonen in de ooit rustige straat in ’t Ribbelt. Hoe anders is de situatie nu. Beide buren betichten elkaar er van het leven tot een hel te maken.