Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Computer taboe: kinderen leven zich uit tijdens Viva in Enschede

In beeldENSCHEDE - Op de eerste dag van de Jeugd Viva-week bij speeltuin Voortsweg leefden 64 kinderen zich maandag uit. „Vorige jaren hadden we 45 tot 50 kinderen”, zegt beheerder Jerry van der Schoor.

Voor sommige kinderen is het al hun vierde week Viva, zij gaan mee naar de speeltuinen waar de Jeugd Viva neerstrijkt. „Je betaalt een euro per dag, kijk wat je daar allemaal voor krijgt!”, zegt een moeder. De computer is deze week bij de speeltuin taboe. „Dat doen ze thuis maar”, zegt Van der Schoor met een lach. Wel zijn er oud-Hollandse spelletjes en een stormbaan. Kinderen vermaakten zich ook prima met schommelen en knutselen.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?