Volledig scherm
D'RAN Festival © Annina Romita

Democratie in het middelpunt op D’RAN Festival in Enschede

FOTO'SENSCHEDE - De wijk Roombeek was zaterdag het toneel van de tweede en afsluitende dag van D'RAN Festival. Het feest van democratie en politiek staat bol van de workshops, sprekers en debatten. Maar waar het festival voor iedereen interessant wil zijn, is het vooral een samenkomst van politici en bestuurders.

Jan Terlouw, Alex Brenninkmeijer, Bas de Gaay Fortman: de lijst met namen van sprekers op D'RAN Festival toont dat er vrijdag en zaterdag op hoog niveau over democratie en 'de stand van Nederland’ werd gedebatteerd. En dat gebeurde ook, maar zaterdag vooral door raadsleden, burgemeesters en andere bekende gezichten uit bestuurlijk Twente. 

Jongeren kwamen vooral vrijdag naar Roombeek, toen scholen hun leerlingen naar het festival lieten gaan. Zij genoten onder meer van een interactieve workshop van de Enschede rapper Queen P.

Vaasjes

In de vele tenten op het festivalterrein - waar voor de tweede editie van D’RAN kosten noch moeite waren gespaard - kwamen grote thema's als duurzaamheid, burgerschap, veiligheid en landbouw aan bod. Toch bleven daar gedurende de zaterdagmiddag ook veel stoelen leeg.

Voor creatieve activiteiten, zoals de workshop Kintsugi, was wel veel animo. In de hal van de Museumfabriek konden bezoekers een vaasje - een verwijzing naar het veebesproken 'vaasje van Rutte’ - breken en vervolgens weer repareren. Op die manier ontstaat volgens de Japanse Kintsugi-traditie een nieuw, persoonlijk en dus waarvoller vaasje.

Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita