Een filiaal van Bauhaus, archieffoto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een filiaal van Bauhaus, archieffoto ter illustratie. © Emiel Muijderman

Dief werd bij Bauhaus met spanbanden aan een slee uit de kerstcollectie gebonden: ‘Die blijft gewoon doorgaan’

De vrouw zette de fiets neer. S. komt naar buiten, steekt een pin in de fietsaccu, klik, los. De accu verdwijnt onder zijn jas en hij loopt er mee weg. Schade: honderden euro’s. Maandagmorgen stond S. voor de politierechter. Voor deze, en nog meer diefstallen, ook van gereedschap bij Bauhaus. „Ernstige feiten, vervelend voor ons allemaal.”

5 reacties

 • A. Banis

  2 maanden geleden
  Taakstraf is een lachertje, ik werk bij een bedrijf waar deze dus "werken". Kantjes er van aflopen veel koffie-rookpauzes.Zij doen niet het allerleukste werk, maar dat is dan ook hun straf. Zelf denk ik dat huisarrest met enkelband beter werkt. En anders gevangenisstraf. Want taakstraf stelt als ik het zo zie niets voor.
 • erik Borst

  3 maanden geleden
  Ik zou graag willen dat de strafrechters een taakstraf krijgen eens mee lopen in de maatschappij en voelen en horen hoe laag er wordt gestraft
 • alex holmes

  3 maanden geleden
  Wat een lachertje weer, dure rechtzaak, minimale 'straf'eis. Wanneer gaat dit nu eens veranderen? Toch geen wonder dat de meeste mensen geen vertrouwen meer hebben in ons rechtsysteem!
 • M.M Doornenbos

  3 maanden geleden
  Draaideur crimineel. Kost handenvol geld.
 • Freek Pol

  3 maanden geleden
  Stop maar met die rechtzaken. Dikke knuffel, taakstrafje (waarschijnlijk blad vegen, iets anders is vragen om nieuwe ellende), anti verslavingstrajectje van max 3 dagen (wedden dat..) en een voorspelbaar tot-de-volgende-keer.