Volledig scherm
Al jarenlang de extravagante opening van de zomeravondfeestjes op de Oude Markt: Bölke Open Air. © Reinier van Willigen

Dit kunnen bezoekers verwachten van Bölke Open Air in Enschede

AudioENSCHEDE - Gogodansers, livemuziek en drag queens. Inmiddels is het een traditie: donderdag opent Bölke Open Air de Grolsch Summer Sounds op de Oude Markt.

De eerste van zeven avonden Grolsch Summer Sounds staat donderdag op de agenda. Bölke Open Air belooft vanaf 19.00 uur een verrassend programma met artiesten, allerlei acts en muziek van de huis-dj's. Op de Oude Markt wordt een podium opgebouwd, waarop onder meer een modeshow te zien is, danseressen van de GoDanceAcademy en diverse drag queens. Muziek is er van dj Richard Feelgood, dj Maarten & Martin Rivera.

Glamour

Om 21.00 uur is het podium voor de glamourdiva's van Sparklezzz, gevolgd door een optreden van Trinxxx, 3 Boys on High Heels uit België, bekend van Holland's Got Talent. Om 22.00 uur is er een optreden van The Dutch Cher. Na afloop is er in uitgaanscentrum 't Bölke de afterparty van 23.00 tot 04.00 uur met dj's, drag queens en bovendien volgens de organisatie 'extra veel confetti'.

Grolsch Summer Sounds gaat de komende weken verder, te beginnen met aanstaande zaterdag vanaf 19.00 uur: Remember the time, met nieuwe en oude R&B en hiphop. De zes donderdagen erna zijn voor Rico Latino XL (25 juli), Vrieler NL (1 augustus), de Nix Blues Night (8 augustus), Enschede Rocks (25 augustus) en Metropool Presents (22 augustus). Alle optredens zijn gratis.

Sjikkertuin

Stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch heeft in reactie op de Grolsch Summer Sounds een eigen evenement in het leven geroepen: de Stanislaus Sjikkertuin Sound Session on Thursday, kortweg SSSST! De komende zes donderdagen houdt de zaak in de voormalige menistenkerk aan de Stadsgravenstraat verzoekjesavonden. 

Bezoekers kunnen de playlist ter plekke aanvullen. Waarom? 'Als je grote 'broer' aan die andere kant van de A35 zes donderdagen al onze klanten uit de pub trekt met de Grolsch Summer Sounds, dan moet je wat, hè?', aldus de kleine brouwerij.

Radio

1Twente sprak mede-organisator Sietse van Dijk op de radio. Beluister het fragment hieronder. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede