Na de sauna voelt het buiten niet meer zo warm. Bij Huize Hölterhof is het druk, deze dagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de sauna voelt het buiten niet meer zo warm. Bij Huize Hölterhof is het druk, deze dagen. © Huize Hölterhof

Drukte bij Enschedese sauna: ‘Naar de sauna in een hittegolf? Dat is juist verkoelend’

ENSCHEDE - Naar de sauna, met dit weer? Menigeen moet er niet aan denken. Maar bij Huize Hölterhof is het juist bijzonder druk. „Mensen komen hier ook om lekker af te koelen”, zegt Tinette Koopman van Hölterhof.

 1. Duitse feestdag zit Enschedese zaterdagmarkt in de weg; kramen verplaatst
  PREMIUM

  Duitse feestdag zit Enschedese zaterdag­markt in de weg; kramen verplaatst

  ENSCHEDE - De warenmarkt op het Van Heekplein ziet er zaterdag anders uit dan gebruikelijk. Dit jaar vallen de markt en Dag van de Duitse Eenheid samen en dus vreest de organisatie voor een te grote toestroom van Duitse marktbezoekers. Een deel van de markt wordt verplaatst naar de Oldenzaalsestraat tussen de Kalanderstraat en De Heurne. Tenminste, als de nieuwe maatregelen van het kabinet geen roet in het eten gooien.
 2. Rodinne begint bakschooltje in Enschede: ‘Zodra het toetje op tafel komt, word ik gelukkig’
  PREMIUM

  Rodinne begint bakschool­tje in Enschede: ‘Zodra het toetje op tafel komt, word ik gelukkig’

  ENSCHEDE - Nadat Rodinne Dijkstra-Manuel een burn-out opliep stelde haar therapeut de levensvraag: ‘Wat maakt jou gelukkig?’ Er was maar een antwoord mogelijk: petit-fours, high teas, desserttafels en bruidstaarten maken! Met haar bedrijf Het Suikerhuisje heeft zij zich gespecialiseerd in zoete catering. Binnenkort voegt zij in de Performance Factory een nieuwe loot aan haar zoete imperium toe: Het Bakschooltje.