Bij de beoordelingen van de basisscholen kijkt de onderwijsinspectie vanaf volgend schooljaar ook naar het streefniveau op het gebied van rekenen, lezen en taalvaardigheid dat leerlingen aan het einde van groep 8 moeten hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de beoordelingen van de basisscholen kijkt de onderwijsinspectie vanaf volgend schooljaar ook naar het streefniveau op het gebied van rekenen, lezen en taalvaardigheid dat leerlingen aan het einde van groep 8 moeten hebben. © Koen Suyk

Een op tien Twentse basisscholen onder nieuwe norm onderwijsinspectie

ENSCHEDE - De Inspectie van het Onderwijs gaat volgens een nieuwe methode de leerresultaten van basisscholen beoordelen. Zou dat nu al gebeuren, dan haalt ruim een op de tien scholen in Twente en Berkelland de nieuwe norm niet.

Bij de schoolbeoordeling veranderen er vanaf schooljaar 2020-2021 twee belangrijke dingen. Zo wordt er niet meer alleen gekeken naar de resultaten van de eindtoetsen in groep 8. Ook wordt het gemiddelde niveau op het gebied van rekenen, lezen en taalvaardigheid gemeten. Dat is het streefniveau dat alle scholieren aan het einde van groep 8 volgens de overheid zouden moeten hebben.

  1. In kaart: Hoe hard is jouw gemeente getroffen door het coronavirus?

    In kaart: Hoe hard is jouw gemeente getroffen door het coronavi­rus?

    Eind februari werd de eerste coronapatiënt van Nederland geconstateerd. Sinds die tijd is het aantal bekende besmettingen in Nederland hard gestegen. Op onderstaande kaart vind je het aantal besmettingen per 100.000 inwoners van iedere gemeente. Daarnaast vind je een grafiek met het verloop van het aantal besmettingen in jouw gemeente. De kaart en grafiek worden een keer per dag bijgewerkt op basis van de RIVM-cijfers.