Volledig scherm
De opening van de fietsbrug aan de Euregioweg werd donderdagmiddag verricht. © Emiel Muijderman

Enschede heeft nieuwe fietsbrug van 2,5 miljoen euro

ENSCHEDE - Het zal nog even duren voordat het tracé van de fietssnelweg naar Enschede-Oost er ligt, maar het pad er naartoe is halvast toegankelijk. 

Aan de Euregioweg verrichtten wethouder Niels van den Berg, Dorothé Wennekendonk (regiodirecteur Prorail) en Jan Hendrik Fischer (rayonmanager Strukton) donderdagmiddag de officiële opening van de fietsbrug langs de Euregioweg. 

Fietsklimaat

Die brug gaat over de spoorlijn en verbindt zo het bestaande fietspad aan de Sleutelweg met het viaduct over Euregioweg van waaruit in de toekomst de F35 naar de Duitse grens wordt doorgetrokken. 

Met de komst van de brug, die zo’n 2,5 miljoen euro kost, verbetert volgens de gemeente de bereikbaarheid per fiets van het Euregio bedrijventerrein en daarmee ook het fietsklimaat in Enschede.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.