De Oude Markt in Enschede, met gesloten cafés vanwege de lockdown.
Volledig scherm
De Oude Markt in Enschede, met gesloten cafés vanwege de lockdown. © Teun Staal

Enschede komt met half miljoen steun voor door coronacrisis getroffen horeca, winkels en markt

ENSCHEDE - De horeca, winkels en de warenmarkt in Enschede hebben zwaar te lijden van de coronacrisis. De gemeente komt daarom met een lastenverlichting van ruim een half miljoen euro over 2020. Voor dit jaar wordt nog nagedacht over eventuele steun.

 1. Veroordeelde ‘snelwegschutter’ uit Enschede wordt definitief vervolgd voor schietpartij bij de Netto Tank

  Veroordeel­de ‘snelweg­schut­ter’ uit Enschede wordt definitief vervolgd voor schietpar­tij bij de Netto Tank

  ENSCHEDE/ALMELO - ‘Snelwegschutter’ Abdirahinan A. (27) uit Enschede wordt definitief vervolgd voor zijn rol in de schietpartij bij de Netto Tank aan de Buurserstraat op 22 november vorig jaar. A., die begin dit jaar nog werd veroordeeld voor de schietpartij op de Westerval in Enschede, staat in november voor de rechter in Almelo. Dat bevestigde officier van justitie Naim Menouar dinsdag.
 2. Testen voor je reis-test in Twente: komt de uitslag op tijd? ‘De druk stond vol op de ketel, maar we hebben het wel gefikst’
  PREMIUM
  Video

  Testen voor je reis-test in Twente: komt de uitslag op tijd? ‘De druk stond vol op de ketel, maar we hebben het wel gefikst’

  ENSCHEDE - Testlocaties die niet bestaan, een tekort aan personeel en uitslagen die veel te laat komen: de afgelopen weken klaagden vakantiegangers steen en been over Testen voor je reis. Er werd beterschap beloofd, maar hoe is het nu in Twente? Verslaggever Arjan te Bogt deed vijf testen in drie uur tijd, bij verschillende aanbieders, en zag nogal wat verschillen. „Charmant is het hier niet, nee.”