Volledig scherm
Thomas uit Enschede wint 214.000 euro bij tv-show Miljoenenjacht © Roy Beusker Fotografie

Enschedeër Thomas wint 214.000 euro in Miljoenenjacht

ENSCHEDE - De 48-jarige Thomas uit Enschede heeft zondagavond 214 duizend euro gewonnen in het RTL-programma ‘Miljoenenjacht’. In zijn eigen koffer, 19, zat 50 euro.

De Tukker, die in het dagelijks leven werkzaam is in de bouw, had geen vliegende start in de finale. Al in de eerste ronde pikte hij er veel koffers uit met hoge bedragen, waaronder de 2,5 en de 5 miljoen. Toch werd zijn moed om door te spelen beloond. Met de goedkeuring van zijn vrouw Karina, met wie hij al 26 jaar getrouwd is, accepteerde hij het vijfde bod van de bank.

Wat Thomas met het geld gaat doen? “Ik heb heel veel dromen, zoals een ander huis of lekker op vakantie. Ik zou het liefst nog eens naar Canada of Australia gaan. Dat gaat met dit bedrag zeker lukken.”

 1. Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’
  PREMIUM
  Video

  Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’

  Trucker Jan van Erkelens wordt in Frankrijk verdacht van drugssmokkel. Hij zweert onschuldig te zijn. Criminelen zouden de drugs in zijn lading hebben verstopt. Maar de Enschedeër zit nu al twee jaar te wachten op een mogelijk proces. Hij mag het land niet uit. Berooid en alleen als een kerkrat woont hij op een zolderkamertje van een dominee. Het was pas zijn tweede rit als zzp’er.
 2. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

  Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

  ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.