Volledig scherm
PREMIUM
Anrike Visser op pad voor één van haar reportages © Anrike Visser

Enschedese Anrike wil slachtoffers een stem geven in gevaarlijk Myanmar

ENSCHEDE - Anrike Visser deed voor de Autoriteit Financiële Markten grote fraudeonderzoeken. Maar voor de Enschedese had dat te weinig impact. Ze werd journalist. Nu leidt ze vanuit het dictatoriale Myanmar een internationale redactie Global Ground, die in Azië onderzoek doet naar bijvoorbeeld mensenrechten, corruptie en milieuschandalen.

Daar doet ze het dus voor: impact. De wereld iets beter maken door grote vraagstukken te onderzoeken, problemen en schandalen zichtbaar te maken en slachtoffers een stem geven, zodat het gezien en gehoord wordt. Anrike Visser laat het woord in een uur tijd meerdere keren vallen. Impact. Ze schrikt er bijna zelf van. „Ik zeg het wel vaak, hè?”

  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?