Lies Rubingh
Volledig scherm
Lies Rubingh © Ad100

Enschedese Klimaatadaptatiedag onderstreept:
elke ingeruilde tegel telt

Op 9 maart op de fiets of tuktuk naar de toekomst. Tijdens de Enschedese Klimaatadaptatiedag neemt gemeente Enschede belanghebbende partijen mee naar buitenlocaties die vanwege klimaatdoelen de komende decennia veranderen of al zijn veranderd. Communicatieadviseur Klimaatadaptatie Lies Rubingh stelt: „Enschede moet nog meer een klimaatbestendige- en waterrobuuste stad worden.”

 1. Twentse straatmuzikant Di Stephano blijft spelen tot hij erbij neervalt: ‘Ik doe waar ik zin in heb’
  PREMIUM
  met video

  Twentse straatmuzi­kant Di Stephano blijft spelen tot hij erbij neervalt: ‘Ik doe waar ik zin in heb’

  ENSCHEDE - Hans Rutjes (66) is oprichter van Circus Tijdgeest, voor kinderen uit probleemwijken, en zorgt als eenmansorkest Di Stephano al ruim 35 jaar voor een vrolijke noot op pleintjes in de regio. Het circusleven bouwt hij langzaam af, op straat blijft hij spelen tot hij erbij neervalt. Liefst letterlijk. „Ik hoop nog een jaar of twintig mee te gaan, maar dat zou wel een mooie dood zijn.”
 2. Zo speurde de recherche naar de Enschedese hennepbende van Goudlokje en Stekkenboer
  PREMIUM

  Zo speurde de recherche naar de Enschedese hennepben­de van Goudlokje en Stekken­boer

  ENSCHEDE - Het was voor de politie als een puzzel waarvan ineens alle stukjes op hun plaats vielen. Toen ze gekraakte chatberichten analyseerde kon ze diverse mensen uit de hennepwereld aan elkaar koppelen evenals eerder geruimde henneppanden. Zo kwam het tot de grote klapper op 9 mei toen de Dienst Speciale Interventies uitrukte naar Enschede. Een reconstructie van het onderzoek Aragan21, gebaseerd op het voorgeleidingsdossier.