Kraja Kolompar is de man op het filmpje van Dumpert dat deze week viraal ging. Hij is op het filmpje te zien met een mes en krijgt klappen. Een roma-ruzie.
Volledig scherm
PREMIUM
Kraja Kolompar is de man op het filmpje van Dumpert dat deze week viraal ging. Hij is op het filmpje te zien met een mes en krijgt klappen. Een roma-ruzie. © Emiel Muijderman

Enschedese ‘mesmeneer’ Kraja kreeg rake klappen, maar is nu in de Heer

ENSCHEDE - Bijna 800.000 mensen zagen deze week in een video op de website Dumpert hoe een man in de binnenstad van Enschede, met een mes in zijn hand, rake klappen kreeg. Het gaat om Julla Kolompar (40) of Kraja zoals zijn roepnaam in de Roma-gemeenschap luidt. „Ik ben veranderd”, zegt hij.

 1. Celstraf voor veelpleger uit Enschede die vriend bijna de hersens insloeg met een hamer

  Celstraf voor veelpleger uit Enschede die vriend bijna de hersens insloeg met een hamer

  ENSCHEDE/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Farid van D. (31) uit Enschede vrijdag veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk. Volgens de rechtbank staat vast dat de veelpleger eind oktober 2019 een vriend meermaals hard met een hamer op het hoofd sloeg. Het slachtoffer had geluk, hij kwam er slechts af met bloedende wonden en een week hoofdpijn. Van D. belaagde ook een buurtbewoonster die hij betaste.
 1. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome

 2. Wandelen in het zonnepark
  Play

  Wandelen in het zonnepark