Enschedese ondernemers zijn scooteroverlast spuugzat: ‘Gaat een keer gruwelijk mis’

VideoENSCHEDE - Weer twee incidenten met hardrijdende scooters in de binnenstad. Wachten we gewoon tot het volgende ongeluk?, vraagt middenstander Patrick Reinders zich af. Collega-ondernemers roeren zich en ook voor de Enschedese winkeliersvereniging Winkelhart Enschede is de maat vol. Ze willen nu actie van de gemeente.

Witte klodders spuug op zijn zwarte t-shirt. De foto staat nog op zijn Facebook. Patrick Reinders ziet het als bewijs dat ‘scooterrijders als gekken door de binnenstad rijden’. Voor zijn deur aan De Heurne ging het mis. Jongeren reden op hun scooters langs het terras van zijn brasserie Het Striekiezer. Veel te hard en met rokende uitlaten, zegt Reinders. „Ik zei tegen mijn collega in de zaak: ‘als ze nu nog een keer langsrijden, dan ga ik er gewoon voor staan’.” De jongeren gaven nog een keer gas, de middenstander blokkeerde hun pad en filmde alles. De politie laat weten dat het is uitgelopen tot een confrontatie. „De man is geslagen en bespuugd”, zegt een politiewoordvoerder. „Wij zijn ingeseind en hebben daarna een 17-jarige jongen uit Enschede aangehouden.” Patrick Reinders deed aangifte.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.