Enschedese straat volop in bloei: ‘Dit is magisch’

VideoENSCHEDE - De bewoners van de Hoge Boekelerweg in Enschede kijken er elk jaar weer naar uit: de twee weken dat de bloesembomen in hun straat volop in bloei staan. Nu de lente doorzet, is het zover. En dat geeft volgens Bart Koehorst en Charlotte de Poel een ‘magisch gevoel’. 

Het stel kocht twee jaar geleden een huis in de straat in Stokhorst. „We vinden dit écht de mooiste plek van Enschede. Het is gewoon prachtig”, zegt Bart, waarna hij een blik op de Japanse sierkers voor zijn huis werpt. 

Foto’s

„Auto’s rijden langzaam door de straat en fietsers stappen vaak af om een foto te maken. Er staan hier zelfs mensen met statieven. Het is zeker drukker dan normaal”, schetst Charlotte met een glimlach. Dat de bomen met de roze bloesem slechts twee weken vol in bloei staan, maakt het verschijnsel voor de buurt extra bijzonder.

Volledig scherm
© Lars Smook

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Volkswijk in Enschede eert
mr. en mrs. Pathmos postuum
met Willem en Betsie Van Voorstplein

    Volkswijk in Enschede eert mr. en mrs. Pathmos postuum met Willem en Betsie Van Voorst­plein

    ENSCHEDE - Tijdens de jaarlijkse Meimarkt in Pathmos hebben buurtbewoners zaterdagmiddag een speciaal postuum eerbetoon gebracht aan het Willem en Betsie van Voorst, het echtpaar dat in het verleden ontelbare vrijwilligersfuncties vervulde in en voor de volkswijk in Enschede. Ruim twee maanden na het overlijden van Betsie (71) en ruim vier jaar na de dood van Willem werd op het plein voor hun oude woning het groene bord Willem en Betsie van Voorstplein onthuld door hun dochter.