Volledig scherm
PREMIUM
Mendior Goossen © Emiel Muijderman

Enschedese student vindt behandelmethode tegen psoriasis: ‘Ik heb mijn leven terug’

ENSCHEDE - Mendior Goossen (21) heeft de huidaandoening psoriasis. Twee jaar zocht de student aan de hogeschool Saxion naar een behandelmethode. Vrijdag op het jaarlijkse Smart Solution Festival presenteerde hij zijn oplossing: een badkuip met een zoutoplossing. „Ik heb mijn leven terug.”

Het begon met een klein puntje op z’n arm. „Het ging niet weg en jeukte als een gek.” Een paar weken later zat zijn hele lichaam onder de jeukende plekken en huidschilfers. De artsen tastten aanvankelijk in het duister, maar stelden uiteindelijk de diagnose: psoriasis. „Ze zeiden dat het niet te genezen was. Ik moest er de rest van mijn leven mee leven.”

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.