Volledig scherm
© Facebook Fishing Adventure

Faillissement Fishing Adventure uit Enschede nietig verklaard door rechter

ENSCHEDE - Het gerechtshof in Arnhem heeft het faillissement van Fishing Adventure in Enschede vernietigd. Dat een faillissement in hoger beroep nietig wordt verklaard komt maar zelden voor.

Fishing Adventure wil op het Rutbekerveld in Enschede een grote visplas aanleggen waar grote vissen, zoals meervallen en steuren, en zeelt en brasem, worden uitgezet voor de vangst. De recreatieplas moet fanatieke vissers een waar avontuur bieden.

Onterecht
Directeur Bart de Vries was al jaren bezig met de voorbereiding van dit grote project toen begin september het faillissement werd aangevraagd wegens één te laat betaalde rekening.

Onterecht, oordeelt het hof nu in hoger beroep. Voor het aanvragen van een faillissement zijn altijd twee schuldeisers nodig. De ene bleek te bestaan, de andere echter niet.

Schade
De Vries was door een misverstand niet aanwezig bij de eerste faillissementszitting in september. Hij is ongelooflijk opgelucht. "We hebben de afgelopen weken voor tonnen schade geleden. Het is echt niet fijn als in de krant staat dat je failliet bent. We gaan een procedure aanspannen tegen de aanvrager van het faillissement om die schade te verhalen. Maar ik ben wel ontzettend blij dat dit nu is rechtgezet."

Fishing Adventure gaat nu verder met de voorbereidingen voor het visrecreatiepark.