Honderden boeren uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel zijn maandagochtend en -middag naar Groningen gekomen om te protesteren tegen het stikstofbeleid.
Volledig scherm
Honderden boeren uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel zijn maandagochtend en -middag naar Groningen gekomen om te protesteren tegen het stikstofbeleid. © ProNews

Farmers Defence Force roept op tot rustig protest na ‘de stunts in Groningen’

GRONINGEN - Farmers Defence Force roept de actievoerders van woensdag op het protest netjes te houden. „We hebben nog een kans om de sympathie van de burgers te houden of te herstellen. Dat gaan we woensdag doen.”

De oproep komt na wat FDF omschrijft als ‘de stunts van afgelopen maandag in Groningen’. „We hebben goed contact met politie en andere overheidsinstanties”, zo gaat rond in appgroepen waarin actievoerders verenigd zijn. „Dat willen we graag zo houden.” 

Boeren die woensdag richting het RIVM en het Binnenhof afreizen, wordt gevraagd om enkel met trekkers, auto’s en vrachtauto’s in de demonstratie te komen. En dus geen aanhangers, zelfrijdende mestrijders en werktuigen mee te nemen. Vuurwerk, dat maandag ook een enkele keer klonk bij het provinciehuis in Overijssel, moeten actievoerders thuis laten. 

FDF wil een vreedzame demonstratie, daar hoort de vernieling van stadseigendommen en iedere vorm van opruiing niet bij. 

Ook vanuit Twente doen, net als maandag en twee weken geleden, veel boeren, loonwerkers en andere, aan de sector verwante mensen weer op pad. Onder meer vanuit Deurningen, Wierden en Tubbergen vertrekken groepen trekkers en bussen, al vroeg in de ochtend.