Fotograaf Emiel Muijderman is genomineerd voor de Zilveren Camera, onder meer met deze foto van protesterende boeren op de snelweg.
Volledig scherm
Fotograaf Emiel Muijderman is genomineerd voor de Zilveren Camera, onder meer met deze foto van protesterende boeren op de snelweg. © Emiel Muijderman

Foto van ‘spuwende’ hakselaar op snelweg bij De Lutte is een van de beste nieuwsfoto’s van Nederland

Na een dag in het spoor van het boerenprotest, en terwijl hij zijn beelden al aan het editen was, hoorde Emiel Muijderman ineens het geluid van een hakselaar. De fotograaf uit Enschede draaide zich om, pakte zijn camera en klikte. Met dát beeld dingt hij nu mee voor De Zilveren Camera, de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek in Nederland. „Dat is absoluut een eer.”

  1. Volleybal: Apollo wint ook van Voltena, mannen Set-Up’65 soeverein naar winst in topper
    PREMIUM

    Volleybal: Apollo wint ook van Voltena, mannen Set-Up’65 soeverein naar winst in topper

    Apollo 8 is in vorm in de slotfase van de reguliere competitie. Ook tegen Voltena kwam de Bornse eredivisionist amper in de problemen. In de topdivisie won Krekkers de derby tegen Rivo, terwijl in de tweede divisie Gemini te sterk was voor Longa’59. Bij de mannen verloor Webton na een serie van vijf gewonnen duels weer eens en trok Set-Up’65 aan het langste eind in de topper tegen Apollo 8.