Volledig scherm
© Frans Nikkels

Gemeente Enschede loopt 3,5 ton risico bij faillissement 1Twente

ENSCHEDE - Mocht de lokale omroep 1Twente worden getroffen door een faillissement, dan schiet de gemeente Enschede er voor een bedrag van 350.000 euro bij in. Dat is het financieel risico dat de gemeente loopt bij een een bankroet van de omroep. 

Dat meldt de gemeente Enschede in de beantwoording van schriftelijke vragen van het gemeenteraadslid Vic van Dijk. De D66’er stelde recent voor de tweede keer vragen over de financiële situatie van 1Twente. Het financiële risico van de gemeente bestaat uit de afgegeven garantstelling voor een lening van 250.000 euro en een subsidie van een ton voor 2019.

Zorgelijk

De financiële toestand van 1Twente is al geruime tijd zorgelijk. Zo moest voor 1 juni duidelijk zijn of de lokale omroep nog dit jaar kan rekenen op een bedrag van 400.000 euro uit opdrachten. De omroep kan door een opdracht van de gemeente Enschede met betrekking het waterproject van 1Twente voorlopig blijven uitzenden via radio, televisie en internet.

In de gemeenteraad wordt momenteel gewerkt aan een reddingsplan voor de omroep. De inhoudelijke details daarvan moeten volgende maand tijdens de behandeling van de zomernota door de raad duidelijk worden. Bij de zomernota moeten de financiële keuzes voor de toekomst worden gemaakt.