Volledig scherm
© Frans Nikkels

Gemeente grijpt in: ook Kruidvat te lang open op koopzondag in Enschede

ENSCHEDE - Niet alleen Primark, ook de filialen van Kruidvat aan de Klanderij en de Raadhuisstraat waren al jaren op koopzondagen langer open dan is toegestaan. De districtsmanager van Kruidvat is hierop aangesproken door een ambtenaar van het Ondernemersloket, aldus een woordvoerder van de gemeente. “Hij bood zijn excuses aan, het was niet de bedoeling om zich niet aan de winkeltijdenverordening te houden.”

Winkels mogen volgens deze verordening op koopzondag tot 17.00 uur open zijn. Primark sloot jarenlang pas om 18.00 uur, Kruidvat om 17.30 uur. De drogisterijketen vermeldde haar openingstijden ook op de website en op de winkelruit. De districtsmanager heeft volgens de gemeente toegezegd dat de winkel voortaan op tijd sluit en dat de website wordt aangepast, maar dat dat een paar weken duurt.

Primark kreeg na een anonieme melding onlangs controle. Handhaving constateerde twee keer dat de kledingwinkel inderdaad een uur langer open was dan is toegestaan. Daarop volgde een stevig gesprek met de manager. Sindsdien houdt Primark zich aan de winkeltijden.