Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Beeldbewerking DTCT

Gemist? FC Twente neemt alweer afscheid van directeur en flinke vangst in Almelose garages

Ben je er vandaag niet aan toegekomen om al het regionale nieuws op Tubantia.nl te volgen? Geen probleem, we hebben het in een overzicht voor je op een rij gezet. Dit is het nieuws van donderdag 18 november.

 1. Deelscooters straks tussen de trekkers op het platteland? ‘Het is een goede aanvulling op mobiliteit in kleine kernen’
  MET PODCAST

  Deelscoo­ters straks tussen de trekkers op het platteland? ‘Het is een goede aanvulling op mobiliteit in kleine kernen’

  ENSCHEDE - Het straatbeeld in Enschede, Hengelo en Almelo wordt al voor een deel bepaald door deelscooters van Go Sharing en Felyx. Ook het bedrijf Check heeft zich inmiddels in Twente gevestigd. En als het aan de aanbieders ligt wordt het deelvervoer de komende jaren ook in de kleinere steden en dorpen in Twente uitgerold. „We moeten mensen kennis leren maken met deelvervoer.”
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.