Gerookte zalm van Jeroen uit Enschede bij steeds meer restaurants op de kaart: 'Deze zalm smelt op je tong’

Met videoENSCHEDE - Hij is een jongen van de Twentse zandgrond, maar weet meer van zalm roken dan menig visserman. Jeroen Jordaan (55) uit Enschede is sinds vier jaar eigenaar van Bawykov, het merk ambachtelijk gerookte zalm dat bij steeds meer restaurants op de kaart staat.

  1. Drinkwater duurder maken als het niet als drinkwater bedoeld is? ‘Staffel in prijs is zo gek nog niet’, zegt Vitens-directeur
    PREMIUM

    Drinkwater duurder maken als het niet als drinkwater bedoeld is? ‘Staffel in prijs is zo gek nog niet’, zegt Vi­tens-directeur

    Directeur Jelle Hannema van Vitens gaat over het drinkwater in vijf provincies. Ook Twente en de Achterhoek vallen onder hem. Door botsende belangen in het volle landje staat de waterwinning steeds meer onder druk. Daarom wil Hannema het meer dan honderd jaar oude netwerk van kleine productiebedrijven omturnen tot een meer robuust systeem rond grote, strategische bronnen. Ook moet het gedrag van de consument veranderen. Het drinkwater duurder maken als het niet voor de eerste levensbehoeften is, vindt hij zo gek nog niet. Een interview.