Volledig scherm
PREMIUM
© Annina Romita

Gevangenisstraffen na zwaar uitgaansgeweld in Enschede

ALMELO/ENSCHEDE - Zeven Enschedese mannen zijn door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor hun rol bij ernstig uitgaansgeweld in 2017. Daarbij raakte de Enschedese militair Higor Dias zwaargewond. De zwaarste straf is voor Anass B., die een jaar de cel in moet voor een poging tot doodslag.

Op de dag dat in Praag het proces begon tegen de Nederlandse mannen die een ober op een terras in elkaar schopten en sloegen, werden door de rechtbank in Almelo de straffen uitgesproken tegen zeven Enschedese vechtersbazen die zich in de Enschedese binnenstad schuldig maakten aan ernstig uitgaansgeweld. Zij waren betrokken bij een vechtpartij in februari 2017 in de toenmalige discotheek Crazy Kangaroe. Daarbij raakte militair Higor Dias zo zwaargewond dat hij voor altijd blind aan een oog is.

  1. Rechtbank: vernieling en diefstal Enschedese graven naar meervoudige kamer

    Rechtbank: vernieling en diefstal Enschedese graven naar meervoudi­ge kamer

    Afgelopen voorjaar werden tientallen graven op de Westerbegraafplaats in Enschede met grof geweld vernield en leeggeroofd van koperen en bronzen ornamenten. De impact hiervan op de nabestaanden was enorm en de opluchting was dan ook groot toen ergens in mei een oud-metaalhandelaar bij de politie kwam met een zak vol beeldjes en grafletters. Hij noemde de namen van de mannen die hem de spullen verkochten en twee jonge Enschedeërs werden aangehouden.