Politie in de Vluchtestraat na een schietincident.
Volledig scherm
Politie in de Vluchtestraat na een schietincident. © Dennis Bakker / News United

Gewonde na schietincident bij berucht drugspand in Enschede, man gearresteerd

updateENSCHEDE - De Vluchtestraat is donderdagavond even na 20.00 uur opgeschrikt door een schietincident. In een gang naast een woning, door de buurt omschreven als een drugspand, liggen kogels. De politie heeft de gang afgesloten voor nader onderzoek. Een persoon is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een persoon aangehouden.

 1. Voor 3200 bedrijven in Twente en de Achterhoek dreigt terugbetaling van miljoenen NOW-subsidie
  PREMIUM

  Voor 3200 bedrijven in Twente en de Achterhoek dreigt terugbeta­ling van miljoenen NOW-subsidie

  ENSCHEDE/DOETINCHEM - Ruim 40 procent van de bedrijven in Twente en de Achterhoek die van maart tot en met mei vorig jaar loonkostensubsidie ontvingen dreigt die NOW-subsidie te moeten terugbetalen. Reden: deze ondernemingen hebben bij de uitvoeringsinstantie het UWV nog steeds geen definitieve berekening aangevraagd voor de eerste periode NOW. Het gaat om 2200 bedrijven in Twente en 1000 in de Achterhoek.
 2. Dit verlaten gebouw maakt straks muziek: Oude drukpershal in Enschede wordt één groot orkest met bijzondere muzikanten
  PREMIUM

  Dit verlaten gebouw maakt straks muziek: Oude drukpers­hal in Enschede wordt één groot orkest met bijzondere muzikanten

  ENSCHEDE - De staalconstructie is een drumstel, uit de muren klinken strijkers, een kroonluchter wordt een xylofoon en de lampjes zingen. Waar eens een immense drukpers zorgde dat de krant dagelijks op de deurmat kwam, klinkt straks een live-orkest met bijzondere muzikanten. Daniel Maalman tovert de geluiden van het verleden uit een iconisch gebouw aan de Getfertsingel.