Te koop op AliExpress: Grolsch lichtreclame
Volledig scherm
PREMIUM
Te koop op AliExpress: Grolsch lichtreclame © AliExpress

Grolsch-producten volop aanwezig op AliExpress, maar is het echt of namaak?

ENSCHEDE - Ze zijn goed in namaak, daar in China. Dat is wel bekend. Dus als je T-shirts, sweaters, klokken en reclameborden met het Grolsch beeldmerk erop op de webshop AliExpress ziet staan, ga je toch denken: echt of namaak?

Liefhebber van Grolsch? En niet alleen van het bier? Wie even gaat windowshoppen op AliExpress krijgt een aardig aanbod voorgeschoteld om zijn of haar collectie memorabilia aan te vullen.

T-shirts, hoodies, plaquettes, reclameborden, klokken of (meer praktisch) siliconen afsluitringen, het is allemaal met een klik van de muis te vinden. Wel even goed nadenken of je ze ook werkelijk gaat bestellen.

Want, zo waarschuwen diverse consumentenorganisaties, wat je ziet is lang niet altijd wat je krijgt bij Chinese webshops zoals AliExpress, onderdeel van internetgigant Alibaba. Naderhand klagen heeft over het algemeen ook weinig zin. Aan goede service voor klantenbinding doen ze niet.

Hoeven ze ook niet, want het aantal klanten neemt toch wel rap toe. Ook in  Nederland. Want de prijzen zijn over het algemeen zo laag, dat je rustig een gokje kunt wagen.