Volledig scherm
De hulpdiensten zijn massaal aanwezig in het buitengebied van Enschede (foto inzet: de vermiste Loes de Groot-Veenendaal) © News United/Dennis Bakker

Grote zoekactie in Enschede naar vermiste Loes (72) gestaakt

ENSCHEDE - In het buitengebied ten zuiden van Enschede is zaterdagmiddag een grote zoekactie gehouden. Mensen die aan het zoeken waren naar de al maanden vermiste Loes de Groot-Veenendaal (72) uit Eibergen zouden iets op het spoor zijn gekomen, waarna ze de hulpdiensten inschakelden. Na uren zoeken is er echter niets aangetroffen.

Het ging om een plas langs de Riethermsteeg, dichtbij recreatiegebied Het Rutbeek. De politie zocht met speurhonden de omgeving af, er was een duikteam actief in de plas en ook de brandweer was ter plaatse om te assisteren. Rond 16.30 uur werd de zoekactie gestaakt. „We hebben niets aangetroffen en zijn daarom gestopt met zoeken”, aldus een woordvoerder van de politie.

Kort na de verdwijning van Loes de Groot zei de familie ‘een zwaar vermoeden te hebben’ dat de vrouw zich tussen Enschede-Zuid en Eibergen zou kunnen bevinden. Eerdere zoekacties leverden echter eveneens niets op.

Maanden vermist

Loes de Groot-Veenendaal (72) uit Eibergen is al maanden vermist. Ze verliet op zondag 2 september ziekenhuis MST in Enschede en is sindsdien spoorloos. De Groots dochter was vorige week in deze krant nog openhartig over de vermissing. „Je gaat er emotioneel helemaal aan kapot.” Ze vertelt er ook in onderstaande video over.