Tandarts Hans Meppelink werkt al 40 jaar in de jeugdtandzorg en op de schooltandartsbus. Zijn collega’s trakteerden hem op een feestelijk ontbijt in de bus.
Volledig scherm
PREMIUM
Tandarts Hans Meppelink werkt al 40 jaar in de jeugdtandzorg en op de schooltandartsbus. Zijn collega’s trakteerden hem op een feestelijk ontbijt in de bus. © Frans Nikkels Fotografie

Hans (65) uit Enschede is al 40 jaar jeugdtandarts: ‘Iedereen wordt geboren met een goed gebit’

ENSCHEDE - Wie heeft er geen herinneringen aan: de schooltandarts. Die bus op het plein, de onrust. De fluorbehandelingen, de horrorverhalen. Hans Meppelink (65) is al veertig jaar schooltandarts.  „We hebben ontzettend veel bereikt.”

  1. Hoe Cumali A. al 17 jaar uit handen van justitie blijft na het wurgen van zijn nichtje in Enschede
    PREMIUM

    Hoe Cumali A. al 17 jaar uit handen van justitie blijft na het wurgen van zijn nichtje in Enschede

    Cumali A. uit Steenwijk wurgde in 2004 zijn nichtje Denise Celik in Enschede, vluchtte naar zijn ‘tweede thuis’ Turkije en werd bij verstek in Nederland veroordeeld tot tien jaar cel. Inmenging van het Ministerie van Justitie en Veiligheid ten spijt, is A. nog altijd niet gepakt. Terwijl de politie precies weet waar de veroordeelde is. Hoe kan dat? En hoe leg je dat uit aan Heike Celik, de wanhopige moeder van Denise? ,,Ik hoop dat hij in de hel belandt.”