Volledig scherm
PREMIUM
Heidi Wevers stapt uit de modezaak die ze met haar zus heeft en wil als uitvaartleider aan de slag. „Als je iemand verliest of dreigt te verliezen werken je hersenen anders. Je kunt dan niet meer helder nadenken.” © Lars Smook

Heidi uit Enschede: Van damesmode naar de uitvaartbranche

ENSCHEDE - Heidi Wevers is 46 en weet nu wat ze echt wil: een ander leven. Ze stapt uit de populaire damesmodezaak Women Wait en wordt uitvaartbegeleider. „Waarom shoppen we voor alles, maar niet voor onze eigen uitvaart?” 

Willy Wevers overleed vorig jaar op 29 augustus. 86 jaar is een ‘mooie leeftijd’. Maar het blijft vreemd zo zonder vader, vindt Heidi Wevers. Leeg, dat is het. „Tijdens zijn uitvaart kreeg ik een bijzonder warm gevoel.” Heidi hield een speech en ontving complimenten. Daar in die aula besloot ze haar gevoel opnieuw te volgen. „Na al die jaren wilde ik nog steeds de uitvaartwereld in.”

  1. Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’
    PREMIUM
    Video

    Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’

    ENSCHEDE - Een bar voor weinig. Of een brandslang. Wellicht een fietsenstalling? En anders een beukenhaag. Spullen genoeg donderdag op de kijkdag in en bij het gebouw Z95 op de Vliegbasis Twenthe bij Enschede. Het oude bedrijfsrestaurant van de Koninklijke Luchtmacht gaat plat voor nieuwbouw in de wijk, de inventaris wordt online geveild. Er komen koopjesjagers op de kijkdag af, maar ook verdrietige oud-werknemers.