De tekeningen van Anja Wisseborn zijn te zien bij Galerie Urinoir BEZET. „Wie zin heeft kan er tijdens een wandeling of fietstochtje gewoon even stoppen.”
Volledig scherm
PREMIUM
De tekeningen van Anja Wisseborn zijn te zien bij Galerie Urinoir BEZET. „Wie zin heeft kan er tijdens een wandeling of fietstochtje gewoon even stoppen.” © Lars Smook

Het Urinoir in Lonneker, misschien wel de enige galerie die nog open is

LONNEKER - Het stonk er, dus liep Anja Wisseborn als kind met een grote boog om het herentoilet op het Dorpsplein heen. Nu zijn haar tekeningen te zien in galerie Urinoir BEZET, misschien wel de enige galerie die nog open is.

Een paar schoenen, de merel die fluit, het boerderijtje in het buitengebied. Ze waren er al en zullen altijd bestaan. „In een tijd waarin zo veel onzeker is, vind ik het fijn om mij te richten op wat er altijd zal zijn”, zegt Anja Wisseborn (41). „Dus wil ik graag een inkijkje geven in mijn zekerheden.”

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.