Volledig scherm
Anne Frankstrasse in Gronau © Frank Timmers

In Gronau aangehouden Nederlander verdacht van moordpoging

GRONAU - De 25-jarige Nederlander die maandagochtend in het Duitse Gronau is aangehouden, wordt verdacht van een moordpoging in Zwolle. Dat zegt het Duitse openbaar ministerie in Hamm, dat op verzoek van de Nederlandse politie de arrestatie heeft laten uitvoeren.

Volgens woordvoerder Engel verdenkt de Nederlandse politie de man ook van het aanzetten tot moord. Samen met zijn broer moet de man 9 april 2016 twee mannen in een personenauto hebben achtervolgd om wraak te nemen. Daarbij zou hij hebben geschoten. Ze wilden wraak nemen voor een mishandeling eerder.

De 25 jarige en zijn broer zouden bovendien een ander de opdracht hebben gegeven iemand te vermoorden. Daarvoor zouden ze die persoon al een wapen hebben bezorgd.

Uitlevering

De Nederlandse politie heeft nog geen informatie vrijgegeven, maar doet dat mogelijk in de loop van de middag. Volgens de Duitse politie zijn ook in Nederland aanhoudingen verricht. De 25-jarige is geboren in  Afghanistan.

24 oktober heeft de Nederland de Duitse politie gevraagd de 25-jarige aan te houden en uit te leveren. Vanochtend om half zeven vielen Spezialeinsatzkräfte de woning binnen. De verdachte heeft zich volgens Engel niet verzet.

De politie blies maandagochtend rond 06.30 uur de voordeur van de woning van de 25-jarige man in Gronau op. Bekijk de beelden hieronder: