Volledig scherm
PREMIUM
Intersport stopt met de winkel bij kruispunt De Graaff, en iets verderop in Korte Hengelosestraat sluit ook Halfords. © Lars Smook

Intersport sluit jaar na komst Decathlon Enschede: ‘Klant kan euro maar één keer uitgeven’

ENSCHEDE - Precies een jaar na de komst van Decathlon stoppen Intersport en Halfords in het stadscentrum. Veel sportwinkels merken de concurrentie van de megazaak.

Met grote letters prijkt ‘Opheffingsuitverkoop’ op borden voor de winkels van Intersport en Halfords aan de Korte Hengelosestraat. Op een afstand van 20 meter van elkaar komen twee sportgerelateerde winkels binnenkort leeg te staan, precies een jaar na de komst van megasportzaak Decathlon naar het stadscentrum.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.