Medisch directeur Jouke Tamsma van het Technisch medisch Centrum (TechMed Centrum) van de Universiteit Twente.
Volledig scherm
Medisch directeur Jouke Tamsma van het Technisch medisch Centrum (TechMed Centrum) van de Universiteit Twente. © Universiteit Twente

Jouke Tamsma maakt directie TechMed compleet

ENSCHEDE – De top van het Technisch Medisch Centrum (TechMed Centrum) van de Universiteit Twente is compleet met de benoeming van Jouke Tamsma (55) tot de nieuwe medisch directeur. 

Tamsma vormt samen met wetenschappelijk directeur Nico Verdonschot en zakelijk directeur Remke Burie de directie van TechMed. Dat ontstond vorig jaar uit een fusie van het MIRA-onderzoeksinstituut, de biomedische opleidingen en het simulatiecentrum.

Nieuwe start  

Tamsma komt van het Leids Universitair Medisch Centrum en blijft daar werken als medisch specialist. Hij is  in Leiden internist vasculaire geneeskunde, directeur Medische Zaken en adviseur voor de raad van bestuur.

Tamsma komt naar Twente vlak voor de officiële opening van het TechMed Centrum op de nieuwe locatie op de UT. Dat staat in november te gebeuren. In totaal 400 medewerkers en 1500 studenten medische technologie werken bij het instituut, dat zich richt op innovatie in de gezondheidszorg. Het combineert opleiden met onderzoek en werkt samen met Siemens, producent van medische apparatuur.