'Tattookillers'
Volledig scherm
'Tattookillers' © OM

Justitie in hoger beroep tegen vrijspraak moord op Enschedeër Onno Kuut

ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de ‘Tattookillers’. Zij werden begin deze maand vrijgesproken van de moord op Enschedeër Onno Kuut (30).

Tegen de Schiedamse broers Cor (36) en Brian P. (32) en medeverdachten Henk S. (45) en Evert S. (39), beiden uit Leerdam, was een levenslange gevangenisstraf geëist. Er zijn veel aanwijzingen voor de betrokkenheid van de vier verdachten, maar er is onvoldoende bewijs tegen de mannen. Daarom zijn ze vrijgesproken.

Lichaam Onno Kuut

Wandelaars troffen in maart 2009 het verminkte lichaam van Onno Kuut uit Enschede aan in de duinen van Hoek van Holland. Kuut bleek een week eerder meerdere malen door twee van de verdachten met een gehuurde auto naar de plek te zijn gereden, waar hij later werd begraven. Zijn keel was doorgesneden.

Verdachten zwijgen

Verdachten Brian en Cor P., Henk S. en Evert S. hebben zich altijd op hun zwijgrecht beroepen. Alleen Henk S. heeft tijdens het proces zijn mond open gedaan: om te zeggen dat hij niets met de moord te maken heeft.

Cor P., in criminele kringen bekend als de Paling, was kort voor de uitspraak van de rechtbank niet meer te traceren. Hij bleek de enkelband die hij droeg, te hebben doorgeknipt en te zijn verdwenen. Cor P. staat op de internationale opsporingslijst.