TT-2020-000417
ENSCHEDE - De sloop van de bebouwing aan de Raiffeisenstraat (aan de kant van de Hengelosestraat) is in volle gang. Pand van voormalige Welkoop is al bijna weg, evenals vroegere theater Mystique.
EDITIE: ENSCHEDE
FOTO: Emiel Muijderman EVM20200123
Volledig scherm
PREMIUM
TT-2020-000417 ENSCHEDE - De sloop van de bebouwing aan de Raiffeisenstraat (aan de kant van de Hengelosestraat) is in volle gang. Pand van voormalige Welkoop is al bijna weg, evenals vroegere theater Mystique. EDITIE: ENSCHEDE FOTO: Emiel Muijderman EVM20200123 © Emiel Muijderman

Kaalslag door nieuwe woonwijk rond Melkhal in Enschede

ENSCHEDE - De Melkhal blijft behouden, maar rond de vroegere fabriek doen sloopkogels en shovels hun  vernietigende werk. De kaalslag is nodig om ruimte te maken voor de realisatie van een nieuwe woonwijk. Voor het plaatsen van een tijdelijke mobiele puinbreekinstallatie heeft de gemeente deze week een vergunning verleend.

Het stadsvernieuwingsproject voor het vroegere Cobercoterrein, waar voorheen ook Welkoop zat, behelst een mix van bouwkavels waar kopers hun ‘droomwoning’ kunnen bouwen,  twee-onder-een-kaphuizen en appartementen. De sloop- en vervangende nieuwbouw in het gebied leidde onder andere tot verhuizing van Mystiek Theater naar Spinnerij Oosterveld.