Volledig scherm
© Lars Smook

Kampioenswedstrijd FC Twente gaat vrijdag niet door

AMSTERDAM/ENSCHEDE - De kampioenswedstrijd tussen Jong Ajax en FC Twente op sportpark De Toekomst gaat niet door. De gemeenten Ouder-Amstel en Amsterdam hebben dat vanmiddag besloten.

FC Twente kan vrijdag bij een overwinning kampioen worden, waardoor de gemeenten Ouder-Amstel en Amsterdam rekening houden met duizenden supporters uit Enschede en omstreken. Op basis van politie-informatie wordt rekening gehouden met ernstige wanordelijkheden, waardoor besloten is om de wedstrijd af te gelasten.

FC Twente kan nu aanstaande maandag in de Grolsch Veste kampioen worden tegen Jong AZ. Ook bij een eventuele nederlaag van Sparta Rotterdam, aanstaande vrijdag tegen Helmond Sport, mag FC Twente zich kampioen noemen. 

  1. Rechtbank: vernieling en diefstal Enschedese graven naar meervoudige kamer

    Rechtbank: vernieling en diefstal Enschedese graven naar meervoudi­ge kamer

    Afgelopen voorjaar werden tientallen graven op de Westerbegraafplaats in Enschede met grof geweld vernield en leeggeroofd van koperen en bronzen ornamenten. De impact hiervan op de nabestaanden was enorm en de opluchting was dan ook groot toen ergens in mei een oud-metaalhandelaar bij de politie kwam met een zak vol beeldjes en grafletters. Hij noemde de namen van de mannen die hem de spullen verkochten en twee jonge Enschedeërs werden aangehouden.