Volledig scherm
© ANP

Kerst is dit jaar vroeg in Enschede: nieuwe pop-up store aan De Heurne

ENSCHEDE - Kerst-outlet Rudolph Pop-Up opent binnenkort aan De Heurne in Enschede zijn deuren. Van 1 september tot 31 december zijn hier kerstartikelen voor een prikkie te koop.

Een pop-upstore in kerstspullen is al jaren de droom van Gerard Schepers (40) uit Enschede. „Ik ben een echte kerstfanaat”, zegt hij. Het sfeertje, de lichtjes: „Het spreekt me enorm aan. Als de herfst in september begint, gaan bij mij de kerstlampjes weer aan.” 

Koopjesjager

Hij koopt al jaren kerstartikelen op, die zich steeds hoger opstapelen in de opslagruimte van zijn huis. „De ruimte stond bomvol spullen die ik voor weinig geld overal vandaan haalde. Restpartijen via groothandels bijvoorbeeld, maar ook aanbiedingen bij Blokker. Ik ben een echte koopjesjager.”

Een aantal keren organiseerde hij in de zomer kerstverkoopdagen voor familie, vrienden en bekenden. Ondanks de zonnige temperaturen kwamen die in groten getale. „In september was ik meestal weer los. Dan begon het jagen op nieuwe kerstspullen van voor af aan.”

Voorraad

De nieuwe winkel is nog niet klaar. „Ik ben nu druk bezig met de voorraad, waar vrienden me bij helpen. Als die is overgebracht naar de winkel, kunnen we met de inrichting beginnen.” Het klapstuk van zijn collectie? „Dat zijn de twee Rudolph’s  van 1.70 meter hoog die gaan zingen en bewegen als je er langs loopt. Vinden mensen vast geweldig!”