Volledig scherm
PREMIUM
Toer de Boer, kom uit de stad fietstocht. Tweeluik, ene kant boerengezin, andere kant ‘stads gezin’. Op de foto Harold en Ellis Reuvers en hun kinderen Jasmijn, Sven en Otis. © Robin Hilberink

Kom uit de stad-fietstocht langs boerderijen rondom Enschede

ENSCHEDE - Bijna vijfhonderd mensen - vooral jonge gezinnen - deden zondag mee aan de familiefietstocht langs boerderijen in het buitengebied van Enschede. Twee werelden ontmoeten elkaar op een boerenerf, nog geen 5 kilometer buiten de stad. 

‘Kinderen leren waar eten vandaan komt’

Ze zijn vandaag in een voor hen niet helemaal onbekende wereld. Harold Reuvers vertelt dat zijn schoonouders melkveebedrijf en ijsboerderij ’t Loaboerke hebben in De Lutte. 

  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?