Het Kottenpark
Volledig scherm
Het Kottenpark © Mark Troost

Leerlingen Kottenpark Enschede teisteren buurt: ‘Niemand vindt het acceptabel dat auto's worden bekrast’

ENSCHEDE Een volgens het Kottenpark kleine groep leerlingen bezorgt buurtbewoners en winkeliers grote overlast. Er wordt op ramen gebonkt, afval in tuinen gegooid, een enkele keer zou een auto bekrast zijn en een leerling heeft uitgehaald naar een buurtbewoner. 

 1. ‘Het is onbegrijpelijk dat FC Twente geen vervanger haalt voor Tzolis’
  De Ballen Verstand

  ‘Het is onbegrijpe­lijk dat FC Twente geen vervanger haalt voor Tzolis’

  FC Twente speelde zondagmiddag in een prachtig voetbalgevecht gelijk tegen Feyenoord (1-1), terwijl Heracles Almelo op bezoek bij nummer drie FC Eindhoven de bietenbrug op ging (1-0). Genoeg om over na te praten dus in De Ballen Verstand. Zeker als ook nog eens de transferdeadline nadert. Voetbalwatcher Leon ten Voorde, verslaggever Gerben Kuitert en host Frank Bussink staken de koppen bij elkaar.
 2. Saxion-prof Futselaar: ‘Twentse beken overgevoelig voor vervuiling door medicijnen, investeer in schoner water’
  PREMIUM

  Saxi­on-prof Futselaar: ‘Twentse beken overgevoe­lig voor vervuiling door medicijnen, investeer in schoner water’

  ENSCHEDE/ALMELO/WINTERSWIJK - Waterschappen moeten meer investeren in het filteren van medicijnresten uit afvalwater. Dat zegt Saxion-professor Harry Futselaar. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht en het RIVM blijkt bijvoorbeeld dat antidepressiva het waterleven beïnvloeden. Twentse wateren zijn extra gevoelig voor deze vorm van vervuiling, aldus Futselaar.