De Montessorischool in Hengelo heeft docent Thijs Poelhekke (inzet) ontslagen vanwege teksten en afbeeldingen op sociale media van jaren geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Montessorischool in Hengelo heeft docent Thijs Poelhekke (inzet) ontslagen vanwege teksten en afbeeldingen op sociale media van jaren geleden. © Christian van der Meij

Leerlingen schrikken als ze hun nieuwe leraar Nederlands googelen: Thijs na twee werkdagen ontslagen

Het Montessori College Twente in Hengelo heeft docent Thijs Poelhekke uit Heino na twee werkdagen ontslagen vanwege ophef over stokoude berichten op sociale media. En dat terwijl de schoolleiding wist van de extreme berichten toen hij in dienst werd genomen en hem juist een tweede kans wilde bieden. „Ze zijn gezwicht voor ophef. Heel slecht.”

9 reacties

 • M De Rooij

  3 maanden geleden
  Hebben de leerlingen een leraar weggepest? Ze voelen zich er onveilig bij. Dat is heel wat anders. Iemand in een machtpositie (en dat is een leraar) die bepaalde uitspraken heeft gedaan- neemt dit op deze manier mee- en dat kan jongere (en zeker meisjes) onzeker /angstig maken. Als het artikel op een andere wijze geschreven was- waren de reacties hier anders. Niet alleen de leerlingen kunnen hier een les uit leren. Evengoed volwassenen die van alles op het net eruit kramen...
 • Jan Bruggen

  3 maanden geleden
  De leerlingen hebhen het voor het zeggen. Dat is fout. Bovendien zijn ze vrij. Echt weer een voorbeeld hoe niet moet. Beter: voorlichtingover seks en maatschappij. Een school is om te leren niet om weg te kijken. Bovendien: leerlingenn pesten elkaar op internet. Nu hebben ze een leraar weggepest. Schandalig.
 • Johan Wolters

  3 maanden geleden
  Het is ABSOLUUT NIET aan een stel pubers om een leerkracht (in dit geval) te laten weg sturen!! Als 2de: Het schoolbestuur en directie hebben onrechtmatig gehandeld: Er is (blijkbaar) GEEN HOOR en WEDERHOOR toegepast!!!!
 • Juliette Kluivert

  3 maanden geleden
  Hij is toch als docent Nederlands aangenomen en niet als sexuoloog?
 • Piet Boersma

  3 maanden geleden
  wat een slechte reactie van de school. misschien moet het bestuur eens in de echte wereld kijken