Volledig scherm
Archieffoto van een jacht in de Zuidpolder van Eemnes. © Caspar Huurdeman

Meldpunt voor in beslag genomen jachtwapens

ENSCHEDE - Er is een meldpunt geopend voor jagers die hun geweren en munitie zijn kwijtgeraakt door de omstreden e-screener. Jagersvereniging KNJV, schietsportfederatie KNSA en het CDA hebben het meldpunt woensdag geopend. 

66 leden van de KNSA en KNJV raakten onlangs hun wapens kwijt omdat ze negatief scoorden op een psychologische test die sinds kort verplicht was. Daarop ontstond kritiek, waarna minister Grapperhaus vorige week direct stopte met de test.

Niets teruggegeven

Desondanks is sindsdien nog geen enkel wapen door de politie teruggegeven, schrijven de oprichters van het meldpunt. Na het afschaffen van de e-screener zijn er juist nog meer wapens ingenomen. Dat zit veel jagers in de weg, omdat het jachtseizoen momenteel in volle gang is.

Met het meldpunt willen de oprichters exact in beeld krijgen van wie wapens en munitie zijn ingenomen, wie de komende dagen en weken spullen terug krijgt, en wat de voortgang is in dit proces. Schutters wiens wapens door de politie in beslag zijn genomen kunnen zich melden bij de KNSA en de Jagersvereniging.