Minderjarige jongens op scooter rijden agente en Duitse vrouw aan in Enschede

videoENSCHEDE – Twee minderjarige jongens hebben vrijdagavond een agente en een 28-jarige vrouw uit Duitsland aangereden in Enschede. De politievrouw werd geraakt nadat de bestuurder en zijn bijrijder een stopteken negeerden. Even later werd ook de Duitse vrouw aangereden. De agente heeft aangifte gedaan.

Vrijdagvond rond 23.00 uur zorgden jongeren voor overlast aan de Kalanderstraat in het centrum van Enschede. De politie nam poolshoogte en controleerde de aanwezige jongeren. Aan het eind van de controle kwamen de twee jongens op een scooter zonder verlichting met hoge snelheid aangereden vanaf De Heurne richting de Kalanderstraat. De bestuurder van de scooter droeg een bivakmuts. De agente gaf de jongens een stopteken, maar dat werd genegeerd. De politievrouw sprong nog weg, maar werd desondanks geraakt. Daardoor liep ze kneuzingen aan haar been op.

De jongens op de scooter reden verder richting het Van Heekplein. Daar botsten ze tegen een 28-jarige vrouw uit Duitsland op. Door de klap raakte de scooter uit balans en beide jongens kwamen ten val. De vrouw raakte gewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Door de botsing raakten ook de jongens op de scooter gewond. Beiden droegen geen helm en waren na het ongeluk buiten bewustzijn. Vanwege hun verwondingen zijn de jongens niet aangehouden. Wel zijn hun gegevens bekend bij de politie. 

Onderzoek

Door het incident was een deel van het centrum van Enschede vrijdagavond afgesloten voor onderzoek. Er zijn onder meer getuigen gehoord. Camerabeelden uit de omgeving zullen worden bekeken en ook de twee jongens zullen, zodra hun medische toestand dat toelaat, worden gehoord. Ook wordt gezocht naar getuigen van het voorval. Zij kunnen zich melden bij de politie.

Volledig scherm
© News United/Dennis Bakker