Het ministerie voor Rechtsbescherming gaat komend jaar verder investeren in de aanpak van zorgfraude. De afdeling die declaraties controleert, wordt verder uitgebreid.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ministerie voor Rechtsbescherming gaat komend jaar verder investeren in de aanpak van zorgfraude. De afdeling die declaraties controleert, wordt verder uitgebreid. © Wouter Borre

Minister noemt hoge winst van zorgbureau uit Enschede ‘ongebruikelijk’, onderzoek loopt nog

DEN HAAG/ENSCHEDE - Het ministerie van Rechtsbescherming gaat scherper toezien op de manier waarop forensische zorg wordt ingekocht. Ook de afdeling die declaraties controleert, wordt nog verder uitgebreid. Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen, naar aanleiding van de dubieuze werkwijze van het Enschedese zorgbureau Zorg en Research.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.