Volledig scherm
© Sem van der Wal

‘MST-chirurg ging eerder over de schreef’

ENSCHEDE - De traumachirurg (64) die eerder deze maand werd ontslagen bij het MST is mogelijk eerder over de schreef gegaan. Volgens de Volkskrant raakte hij ook al in opspraak bij zijn vorige werkgever, het Radboudumc in Nijmegen. Het MST ontbond zijn dienstverband wegens ‘grensoverschrijdend gedrag'.

De Volkskrant voerde gesprekken met  twee voormalig medewerkers van het Radboud. Volgens hen was de Raad van Bestuur van het ziekenhuis op de hoogte van het grensoverschrijdend gedrag van de man. Hij zou na een heupoperatie de assistent in opleiding zo hard hebben uitgefoeterd dat deze niet meer terugkeerde in het ziekenhuis. De patiënt op de operatietafel, die niet onder narcose was, vroeg zich verontrust af of het wel goed zou komen met de ingreep.

De chirurg zelf ontkent  dat zijn vertrek bij het Radboud iets te maken heeft met de klachten.  Het Radboudumc laat ook weten dat er geen officiële klachten over de man bekend zijn, maar nodigt (oud-) medewerkers uit zich alsnog te melden als ze te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag van de chirurg.