Volledig scherm
De N737 met links de afrit naar Enschede © Emiel Muijderman

N737 tussen Deurningen en Enschede ondergaat metamorfose

De provinciale weg N737 tussen Deurningen en Enschede ondergaat vanaf 11 juni een metamorfose. De provincie Overijssel noemt het de Innovatieroute, omdat de weg met tal van innovatieve snufjes is uitgerust om de verkeersstromen te verbeteren.

Om aanwonenden en ondernemers te vertellen wat er de komende maanden, tot en met oktober, allemaal gaat gebeuren en welke consequenties dit gaat hebben voor de betrokkenen, wordt op maandag 27 mei een inloopavond gehouden. Dat zal gebeuren bij restaurant Frans op den Bult, aan de Hengelosestraat 6 in Deurningen, tussen 19.00 en 21.00 uur.

Werkzaamheden

Medewerkers van de provincie Overijssel en aannemer Strukton Civiel Noord en Oost zijn aanwezig om een toelichting te geven op de werkzaamheden, planning en omleidingen en om vragen te beantwoorden. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, vanaf dinsdag 11 juni tot en met eind oktober van dit jaar.

Tijdens de werkzaamheden is de hoofdrijbaan afgesloten voor het verkeer. Het doorgaande verkeer wordt via borden omgeleid. Aanwonenden en bedrijven blijven zoveel mogelijk bereikbaar. De aannemer maakt hierover afspraken met de betreffende bewoners.

Doorstroming verbeteren

De innovatieve werkzaamheden bestaan onder andere uit een verbetering in de doorstroming op het kruispunt bij Frans op den Bult via een dynamische rijstrookindeling. Hierdoor kan met dezelfde hoeveelheid asfalt meer verkeer worden verwerkt, doordat de rijstrook voor rechtdoorgaand verkeer in de avonduren ook wordt ingezet voor de grote verkeersstromen die linksaf slaan.

Daarnaast zal er gebruik worden gemaakt van voertuigdetectie op basis van geluidssensoren. Hierdoor wordt het verkeer beter en eerder geregistreerd en geclassificeerd, zodat de gemiddelde wachttijden voor verkeerslichten verminderen. Er komt een landbouwpasseerlocatie met geluidsdetectie.