Volledig scherm
Grimmige sfeer rondom het Bonhoeffer © News United/Dennis Bakker

Na massale vechtpartij lijkt de rust terug op het Bonhoeffer in Enschede

ENSCHEDE - Het laatste uur is al even voorbij op het Bonhoeffer College aan de Wethouder Beverstraat. Plukjes scholieren hangen nog even na  op het plein. Er wordt wat gedold, een verliefd stelletje staat in het fietsenhok dicht bij elkaar.  

Hoe anders was dat dinsdagmiddag. Toen liep het uit de hand tussen groepen scholieren, scholieren die een al langer sluimerend conflict wilden uitvechten. Maar volgens de leerlingen die nu op het plein staan is de rust terug en wordt er over die vechtpartij niet meer hardop gepraat. 

Heftige ervaring

Niettemin was het een heftige ervaring. Ze willen er best wat over vertellen, maar ze willen niet dat hun namen in de krant staan. „Toen het geruzie begon was het hier zo druk, dat amper te zien was wie met wie vocht”, zegt een meisje. Nee, ze zit niet op het Bonhoeffer. „Ik zit op het Stedelijk Lyceum en ben nu ook hier om mijn vriendin op te halen. Gelukkig is het nu rustig hier. Over de achtergronden van de ruzie gaan allerlei wilde verhalen. Ik bemoei me er niet mee. Maar ik houd mijn hart vast: blijft het hierbij? Geweld is nooit de oplossing.”

Enkele docenten en conciërge Edwin Louwes komen naar buiten. De laatste verontschuldigt zich en geeft aan niet veel te mogen zeggen over de vechtpartij. „Dit was natuurlijk een vervelend incident dat veel aandacht trok, doordat er van allerlei scholen mensen bij betrokken waren”, aldus Louwes. „Vandaag was de politie op school om met leerlingen te praten. Dat zal vrijdag verdergaan. Meer kan en mag ik niet zeggen.”

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.